Facebook lanserer egen kryptovaluta

Facebook har akkurat bekreftet at de lanserer sin egen nye kryptovaluta kalt «Libra».

Denne vil kjøre på appen Calibra som du allerede kan melde din interesse for her. Denne valutaen vil benyttes internt på alle Facebook sine tjenester og være en skummel konkurrent til Vipps da de har samme interesser, bare globalt.
Det informeres om samarbeid med store selskaper som VISA, Uber og Spotify. eBay, PayPal og CoinBase har også meld sin interesse.
I følge Wall Street Journal er planen at kryptovalutaen skal «synkroniseres»/kobles mot en samling av tradisjonelle valutaer, inkludert dollar og euro, for å unngå svingninger slik vi har opplevd med Bitcoin blant annet.

Sammen med investorer og teleselskaper, skal Facebook og betalingsselskapene investere rundt 10 millioner dollar hver i det nye og eksterne nettverket som skal drive valutaen. Både valutaen og konsortiet har fått navnet Libra.

Valutaen vil administreres via appen Calibra som sannsynligvis vil se slik ut (i følge Facebook selv). Valutaen er også eid av Facebook. Det er allerede søkt om godkjenning av planene hos finansmyndighetene i både USA og Storbritannia, rapporterte BBC i forrige måned. Ønsket er at valutaen skal være klar for bruk i løpet av neste år. Reguleringsmyndighetene/stater rundt om i verden har så langt vært tilbakeholdne når det gjelder kryptovaluta, både på grunn av potensialet for misbruk fra kriminelle og de voldsomme svingningene.

Kryptovalutaplanene kan legge til rette for shopping, applikasjoner og spill, og kan gi Facebook bedre utnyttelse av den brede brukerbasen i Asia (Mark Mahaney). Planlagt lansering av Calibra er i 2020.

Kryptovalutaekspert Cathy Mulligan ved Imperial College i London påpeker imidlertid at det er flere ubesvarte spørsmål rundt Facebook-planene.

– Jeg synes det er noen interessante regulatoriske spørsmål som dukker opp: først og fremst, Facebook er et globalt selskap – skal de lage en global valuta? Det er ganske vanskelig å håndtere, sier hun til AFP.

Selve definisjonen av penger varierer over landegrenene, påpeker Mulligan.

– Så hvordan skattlegger vi det? Hvilke implikasjoner har det for bruken av penger, hvordan kontrollerer du og regulerer strømmene, spør hun.

Verdt å lese:

https://www.cnbc.com/2019/06/17/analysts-are-bullish-on-facebooks-tuesday-crypto-launch.html

https://calibra.com/