XRP ( Ripple) er nå tilgjengelig på Coinbase

Endelig er Ripple, enda en av de mest kjøpte kryptovalutaene blitt tilgjengelig på Coinbase.

Har du ikke Coinbase kan du få 10USD i velkomstgave ved å benytte denne linken:

XRP er en valuta som er laget av selskapet Ripple Labs INC, som ble grunnlagt I år 2012. Selskapet ble grunnlagt av Chris Larsen og Jed McCaleb. McCaleb er personen som var bak den populære Bitcoin børsen MtGox. Han har senere forlatt Ripple for å starte en ny kryptovaluta kalt Stellar Lumens (XLM). Sjefen for Ripple I dag er Brad Garlinghouse, som fungerer som CEO, etter å ha tidligere jobbet som Senior Vice President for Yahoo. Chris Larsen er fortsatt I styret, og fungerer i dag som executive CEO.

XRP/Ripple er rettet mot bankindustrien og finansverden, med over 100 bekreftede partnerskap med finansielle institusjoner.  Det er viktig å merke seg at flesteparter av disse institusjonene har bekreftet at de bruker Ripple Teknologien, og ikke XRP; det er nemlig mulig å benytte seg av Ripple sin teknologi uten å benytte seg av deres kryptovaluta XRP, og det er dette blant annet SBI Holdings og American Express har bekreftet at de benytter.

Enkelt forklart er formålet med XRP/Ripple er å øke transaksjonshastighetene ved utenlandske overføringer. Ved hjelp av XRP og/eller Ripple teknologien er det mulig å overføre et hvilket som helst beløp fra for eksempel Norge til Japan på ca. 5 sekunder. Dette skjer ved at transaksjonene går igjennom Ripple sin interledger protocool (ILP).

Konkurrenter:

  • SWIFT-systemet: Per dags dato er dette den største aktøren i markedet som Ripple prøver å kapre. De har mer eller mindre hatt monopol siden 1970-tallet, selv om Ripple håper å erstatte om optimal adopsjon skjer.
  • Stellar Lumens, også kjent som XLM er en såkalt ”fork” av Ripple. Dette er prosjektet til Jed McCaleb, en av grunnleggerne bak Ripple. Den største forskjellen er at Stellar er non-profit og desentralisert, mens Ripple ikke er det. En annen viktig forskjell er at  det vil være mulig å kjøre ICO’s på Stellar. De er for øyeblikket også i topp 10, med en markedsverdi på nesten 14 milliarder dollar.

Fordeler:

  • Mulig å sende midler I løpet av sekunder.
  • Teamet er enkelt å få tak I, da de er aktive og svarer på spørsmål både på reddit og xrpchat.com.
  • Billigere for bankene enn dagens løsning (SWIFT)

Mulig å kjøpe for penger direkte, og ikke bare i kryptovaluta-pairing

Ulemper:

  • Desentralisert, som går I mot det kryptovaluta egentlig ble funnet opp for. Selv om Ripple hevder at den vil være desentralisert i fremtiden
  • Koster penger å få laget en wallet, som du ikke får tilbake
  • Alle coinsene ble laget gjennom en premine, hvor grunnleggerne tok 20% av alle coinsene i sirkulasjon til seg selv

Nesten ingen de finansielle institusjonene som bruker Ripple teknologien har bekreftet at de bruker XRP, noen av dem (for eksempel Santander) har til og med sagt rett ut at de kun har planer om å bruke teknologien, ikke kryptovalutaen.